Lukas


CV

LPJ Burgering Communicatie (“LPJB”) is in 2010 opgericht door Lukas Burgering (1967). LPJB werkt met het motto: Met goede communicatie kan een groot probleem klein blijven, met slechte communicatie wordt een klein probleem groot. Een uitgebreid CV van Lukas Burgering kunt u aanvragen via email.

Kort CV van Lukas Burgering

Na zijn studie politicologie is Lukas Burgering dertien jaar werkzaam geweest als journalist bij de NOS, tussen 1994 en 2000 bij het dagelijkse TV-programma Den Haag Vandaag en daarna tot 2006 in Hilversum, als uitvoerend producent. Hij was mede verantwoordelijk voor heel veel TV-programma ‘s van de NOS, waaronder de jaarlijkse evenementen als Koninginnedag, Prinsjesdag, 4 en 5 Mei, het Nieuwjaarsconcert en het Songfestival. Daarnaast werkte hij als uitvoerend producent aan veel oranje TV-programma’s, waaronder de prinselijke bruiloften (inclusief die van prins Willem-Alexander en Maxima) en de bijzettingen van Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard.

Van 2006 tot en met 2010 werkte hij als manager van de communicatieafdeling bij het staalbedrijf Tata Steel (vh Corus vvhh Koninklijke Hoogovens) in IJmuiden. Daar was hij verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie, arbeidsmarkt- en onderwijscommunicatie en woordvoering.

VOORNAAMSTE OPDRACHTGEVERS SINDS 2010

Voor Boer&Croon begeleidde Lukas het communicatietraject van een internationale overname waarbij een beursgenoteerd bedrijf betrokken was. Hij trainde en adviseerde de directie en verzorgde de woordvoering op de dag van openbaarmaking.

De NOS vroeg Lukas bij verschillende verkiezingsuitzendingen sinds 2008 (Gemeenteraad, Provinciale Staten en Tweede Kamer) om het verkiezingsonderzoek (exit polls, aanvullend onderzoek) aan te sturen en de presentatoren tijdens de uitzending te ondersteunen.

Van maart 2011 tot eind 2012 was Lukas op interimbasis corporate woordvoerder en media-adviseur van Royal Dutch Shell, vanuit het wereldwijde hoofdkantoor van het olie- en gasbedrijf. Gedurende enkele maanden werkte hij ook op de chemie-site Moerdijk, waar hij de interne en externe communicatie verzorgde. Lukas werkte daarna als ’embedded consultant’ voor Group Crisis Management van Royal Dutch Shell. In die functie verzorgde hij gedurende het jaar 2013 crisistrainingen aan Shell-teams over de hele wereld.

Van februari tot september 2014 was Lukas interim woordvoerder voor Ahold Europe. Hij voerde het woord voor Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Tot en met januari 2017 was hij Manager Media Relaties en Woordvoerder van Schiphol Group.

Van februari 2017 tot en met januari 2018 was Lukas woordvoerder ad interim op het hoofdkantoor van Holland Casino in Hoofddorp.

Na een paar maanden sabbatical is Lukas sinds november 2018 ad interim woordvoerder en adviseur externe communicatie bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA) in Amsterdam.

Opdrachtgevers

publicaties

Top of nul bridge verhalen

Herkenbaar en humoristisch. Het ideale cadeautje voor de gemiddelde bridger! De meeste bridgers spelen voor hun plezier, en niet altijd om te winnen. Je haalt soms een top en soms een nul. Het plezier staat voorop. Dat er tijdens het bridgen genoeg te lachen valt, laat Lukas Burgering zien in 52 korte verhalen. In elk verhaal staat één spel centraal. Alle personen in dit boek zijn bedacht, maar wie op zijn eigen club rondkijkt, zal ze herkennen. Ze maken fouten en soms doen ze het onverwacht goed, ze vergissen zich weleens, met verrassende gevolgen. 160 blz. ISBN 978 90 4390 068 3

Ik zal handhaven

Koningin Beatrix was 33 jaar ‘het hart van de natie’. In Ik zal handhaven vertellen mensen die in haar nabije omgeving verkeerden openhartig over hun ervaringen met de koningin en over haar samenbindende rol in een snel veranderend Nederland. Lars Andersson, Lukas Burgering en Heidi Wulfsen spraken met de oud-premiers met wie de vorstin nauw samenwerkte: Ruud Lubbers, Wim Kok, Jan Peter Balkenende en Dries van Agt. Aan het woord komen ook socioloog Paul Schnabel, staatsrechtsgeleerde Joop van den Berg, historicus Henk te Velde en vele andere politici, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bekenden van de koningin, onder wie Miente Boellaard en Dorien Pessers. Zij geven antwoord op vragen als: hoe functioneerde de monarchie onder Beatrix? Had ze invloed? Wat betekende zij voor het land? Hoe was de verstandhouding met de politiek en die met de media? Ook gaan politici in op haar rol bij kabinetsformaties. Daarnaast vertellen mensen over een bijzondere ontmoeting die zij met de koningin hebben gehad. Ik zal handhaven is het eerste journalistieke, beschouwende boek over het koningschap van Beatrix sinds de aankondiging van de troonswisseling. ISBN: 9789461056597 www.uitgeverijboom.nl

Jahrbuch des Zentrums für Niederlande-Studien

In het Jahrbuch van het Zentrum für Niederlande-Studien van de Universiteit van Münster schreef ik het artikel "Das Staatsoberhaupt und die Politik. Über den politischen Einfluß von Köningin Beatrix."

Het Jahrbuch verscheen in 2015 in Münster onder het ISBN 978-3-402-14207-3.