24 dec 2021 – Beschamend

Ik hoop dat ik niet al te veel Formule1-kijkers of Max Verstappen-fans voor het hoofd stoot, maar ik ga iets onaardigs zeggen over Max Verstappen. Ik weet dat dat tegen alle heiligverklaringen ingaat, maar ik doe het toch.

Max Verstappen wordt toegejuicht door vele duizenden fans, die allemaal in het Oranje gestoken en met de nodige merchandise om het lijf, veel geld uitgeven om bij hun idool te zijn. Dat betekent dat deze mensen zorgen voor een aardige stroom inkomsten voor de jonge coureur. Dat is hem van harte gegund, natuurlijk.

Je zou een kritische opmerking kunnen maken, dat al dat Oranje misschien misplaatst is, Verstappen woont niet in Nederland maar in Monaco. Dat heeft te maken met het belastingregime, dat in het prinsendom een stuk gunstiger is dan bij ons. Verstappen betaalt in Nederland geen belastingen. Maar goed, dat hoort er bij, kennelijk.

Deze week was de verkiezing van de sportman van het jaar. En natuurlijk won Max die verkiezing. Maar hij kwam de trofee niet ophalen, want hij is op vakantie. En dat vind ik schaamteloos. Als je zoveel van je fans krijgt (liefde, aandacht maar vooral ook geld) dan hoor je wat terug te doen en er gewoon te zijn als je zo’n belangrijke prijs krijgt.

Max kan heel hard rijden, maar dit moet hij echt nog leren. Communicatie is namelijk niet altijd een kwestie van woorden, het is heel vaak een kwestie van daden. Niet alleen te zeggen waar je voor staat, maar het ook te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *