24 nov 2023 – Omarmen

Er zijn veel en ook heel verschillende reacties op de verkiezingsuitslag. Deze uitslag had ik niet voorspeld, maar ik durf nu wel de voorspelling aan dat de formatie best ingewikkeld gaat worden.

Het is zorgelijk dat er – met name op social media – zoveel wordt gezegd dat ons land in twee kampen verdeelt. We hebben aan Amerika gezien waar dat toe leidt. We zagen het al bij corona:  ‘’De wetenschap, dat is ook maar een mening.’’ Dat gebeurt nu weer. De meest idiote beweringen over lijsttrekkers, over en weer ontkennen van feiten, AI-foto’s van dingen die helemaal niet gebeurd zijn of het aanwakkeren van regelrechte haat.

Ik vind het geen enkel probleem om het met iemand oneens te zijn, en nog minder als iemand het met mij oneens is. Zolang we daar gewoon over kunnen praten. Maar ook ik merkte in mijn social media, mailbox en appgroepen dat het feit dat ik openlijk actief ben binnen een partij, mensen kennelijk het recht geeft om mij en vooral de lijsttrekker van mijn partij de meest vreselijke dingen toe te wensen.

Laten we het hoofd koel houden en het in alle rust met elkaar eens of oneens zijn.

Ik zag een mooie reactie op LinkedIn van een ziekenhuis. Zij roepen op om niet uit te sluiten of tegenstellingen te benadrukken. Ik neem die oproep ruim op; ze hebben het misschien wel over de PVV maar wat mij betreft over heel Nederland: blijf elkaar erkennen en omarmen.

De enige oplossing in deze ingewikkelde tijd.

Reacties zijn gesloten.