25 aug 2023 – Bananen

We kijken er nog nauwelijks van op. Trump is aangehouden nadat hij zich bij een gevangenis in Atlanta heeft gemeld. En op borgtocht weer na een dik kwartier ook vrij. Het komt op het Journaal, maar pas na de gezellige drukte in Zandvoort waar ze dit weekend gaan racen en na de gouden medaille van Femke Bol, die al klaar is met racen.

Het overkomt me niet vaak, maar ik was het met één zin uit het statement van Trump eens: ‘This is a sad day for America.’ Ik denk wel dat hij iets anders bedoelde dan ik.

Het is door en door triest voor Amerika dat een oud-president zijn ego hoger aanslaat dan de rechtsstaat. Dat hij zijn eigen ideeën hoger aanslaat dan de wil van de kiezer. Dat hij niet in staat is om zijn verlies te accepteren.

We zullen zien hoe het met dit proces afloopt. En hoe het verder gaat met de mensen die een rol spelen in het proces. Ik las dat op rechts-extremistische websites foto’s en persoonsgegevens van al die mensen zijn gepubliceerd. Daaronder ook de woonadressen van juryleden die begin deze week besloten dat Trump voor de rechter moeten verschijnen. De aanhangers van Trump laten via social media weten: “Zij hebben hun eigen doodvonnis getekend door Trump vals te beschuldigen.”

De echte bananenrepublieken moet zich maar eens achter de oren krabben, want zo raak je die bananen-status als corrupt en verziekt land nog kwijt aan een land dat zich ooit de grootste democratie ter wereld noemde.

 

 

2 reacties op “25 aug 2023 – Bananen”

 1. Tineke schreef:

  Hear, hear!!!!!

 2. Peter Tack schreef:

  Heel beklemmend wat er in de US gaande is: de escalatie van
  – normaal politiek concurreren
  – via verhardend polariseren
  – naar destructief demoniseren.
  Wat komt hierna in deze bananenrepubliek-in-wording?
  Doodseskaders?
  Gewapende afscheiding?
  Burgeroorlog?
  Militaire machtsgreep?
  Is terugkeer naar normale verhoudingen nog mogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *