01 jan 2021 – Optima Forma

De kracht van Social Media is dat iemand een mening dat anderen daar op reageren en er zo een ‘maatschappelijke discussie’ ontstaat. Helaas is het vaak zo dat wanneer je iets plaatst er allerlei berichten komen, liefst zo bot mogelijk geformuleerd en met onherkenbare afzender, om je volledig af te maken. Niet het gelijk van de slimste, maar het slooprecht van de anoniemste lijkt te heersen.

Donderdag verscheen er een bericht waarop veel positieve en ondersteunende reacties kwamen. Van een ziekenhuisdirecteur. Zij uitte haar frustratie over het NJET uit Den Haag op haar verzoek om meer ondersteuning vanuit Defensie. Ik kan niet helemaal overzien hoe het precies in elkaar zit, waar de weigering van de minister op gebaseerd is of hoe groot de nood precies is. Maar de wijze waarop een en ander geschreven is, doet het ergste vermoeden.

Social Media in optima forma wat mij betreft. Het laat zien wat de effecten in de praktijk zijn van het beleid van het kabinet. En de reacties zijn ingetogen, positief. Het scheelt ongetwijfeld dat dit op LinkedIn gebeurde, waar anoniem reageren een stuk lastiger is. Maar de noodkreet van de directeur verscheen ook op Twitter, normaal gesproken de plaats waar het Reproductiegetal van vuilspuiterij het hoogst is.

Ik wens alle lezers van mijn blog een gelukkig, voorspoedig en communicatief 2021. Laten we samen zorgen dat berichten als die van mevrouw Van ’t Veld de toon voeren op alle Social Media. En moge de regering heel snel iets doen aan haar probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *