02 dec 2022 – Kreeft

President Macron is op staatsbezoek in Amerika en daar hoort natuurlijk een staatsbanket bij. Twee staatshoofden en tal van gasten zitten aan een officieel diner. Een paar speeches, een toost op de geweldige en bijzondere vriendschap, dat werk.

Voor het banket had president Biden bedacht om kreeft te eten, dat vindt Macron ook lekker. De beste kreeften van Amerika komen uit de staat Maine. Dat beweert in ieder geval de voorzitter van de Maine Lobster Marketing Colleborative, maar goed, dat is dan ook haar werk.

Er zit echter een probleem aan die kreeften. Zij staan namelijk niet alleen op het menu van presidenten, ook sommige walvissen die in de Noord Atlantische zeeën rondzwemmen lusten ze graag. Het gaat dan specifiek om het walvissoort noordkaper. En dat dier is met uitsterven bedreigd. Allerlei milieuverenigingen staan op hun achterste poten. “Kunnen ze niet een ander menuutje samenstellen, iets met garnalen of schelpdieren uit dat gebied,” vragen zij zich af.” Dit is de minst duurzame keuze.” De gouverneur van Maine twittert dat ze blij is met de keuze voor kreeft uit haar staat, maar waarschuwt de president ook dat de vissers uit Maine geen zin hebben in allerlei milieuregels. Want dat wil Biden wel. Veel republikeinse politici plagen hem op Twitter dat je niet allebei kan hebben, milieubescherming en lekker eten met je Franse vrienden.

En zo zie je maar, wat je ook doet als president, het is nooit goed. Al zal de kreeft er niet minder om gesmaakt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *