07 jan 2022- Olie

Ik wens alle volgers van dit blog een gelukkig, succesvol en natuurlijk communicatief 2022!

De vaak genoemde tweedeling van de maatschappij – wel vaccineren of niet vaccineren begint steeds meer vorm te krijgen. Log maar eens in op Twitter of FaceBook en kijk bijvoorbeeld naar de reacties op het incident woensdagavond bij het huis van D66 leider Kaag. Veel bijval en steunverklaringen, maar evenzoveel berichten van mensen die vinden dat zij er om gevraagd heeft.

Donderdag verklaarde Hugo de Jonge dat het allemaal komt door het optreden van Forum voor Democratie. Ik snap die frustratie (ik ben ook bepaald geen fan van hun stijl) maar wat heb je er aan om de zaak op het spits te drijven?

Wie ook goed is in polariseren of aanzetten tot tweedeling is de Franse president Macron. Hij wil niet-gevaccineerden het leven zuur maken. Dat helpt natuurlijk niet: ook Macron moet toch begrijpen dat het nogal moeilijk is om door een harnas heen te vaccineren, wanneer je daar eerst iedereen in hebt gejaagd?

En dan is er nog Novak Djokovic. Die kan heel goed tennissen, maar wil zich niet laten vaccineren en weigert te zeggen waarom. Daarmee zijn de inreispapieren voor Australië niet op orde en is hij een illegale vreemdeling. En nu volgt een rechtszaak. Maar wat geeft hem eigenlijk het recht om een uitzonderingspositie op te eisen?

Meningen zijn er genoeg – voor en tegen. Het is aan opinieleiders en beleidsmakers om nu olie op de golven te gooien, niet op het vuur. Dat is een zware communicatieopdracht, want het is veel makkelijker om je gemakshalve aan te sluiten bij luidruchtig ‘voor’ of militant ‘tegen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *