08 mei 2020 – Pluche

Ik kom terug op mijn blog van vorige week en de kwestie van de coalitie van het CDA met Forum voor Democratie in Noord Brabant.

Over communicatie gesproken. Op LinkedIn plaatste de Chairman van Leaseplan, mijnheer Streppel  een openbare brief aan het CDA Bestuur. Indrukwekkend opgeschreven. Hij citeert Martin Niemöller, die over de periode die vooraf ging aan het fascisme deze huiveringwekkende woorden schreef:

“Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Kommunist. Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Sozialdemokrat. Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Gewerkschafter. Als sie die Juden holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Jude. Als sie mich holten, gab es keine mehr die protestierte”.

In de politiek gaat het niet alleen over communicatie, maar ook over principes. Over je rug recht houden en over staan voor wat je gelooft. Dat laat de heer Streppel hier zien en hij deinst er niet voor terug om dat in een openbaar document te doen. Het doet er niet eens toe of je het met hem eens bent of niet. Het gaat er om dat Streppel in een raak geformuleerd A4-tje zijn principes laat zien, en de consequenties daarvan op zich neemt.

Als politieke partij zou je volgens mij heel blij moeten zijn met mensen die dat kunnen. Of is het pluche het CDA een opzeggingsbrief als deze wel waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *