09 okt 2020 – Grootste, beste, mooiste

“Dit is het grootste publiek dat ooit bij de inauguratie van een president is geweest.” Wie zei dat ook alweer, ruim drie-en-een-half jaar geleden?

“Wij zijn de grootste ledenpartij van Nederland.” Dat roept een Nederlandse politicus ook al geruime tijd. Donderdag bleek dat het ledental niet is vast te stellen.

Voor partijsubsidie moet het ledental door een onafhankelijke accountant worden vastgesteld. Donderdag liet een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken weten dat die accountantsverklaring ontbreekt bij Forum voor Democratie.

Trump en Baudet hebben tenminste één ding gemeen: ze overschatten zichzelf nogal makkelijk. Het tegendeel van hun beweringen is – zeker in de genoemde gevallen – makkelijk aan te tonen. Maar daar weten ze wel wat op. Geef gewoon iemand de schuld.

De accountant op de website van De Telegraaf: “Forum voor Democratie heeft in 2018 bij haar leden contributie geïnd waarvan de onderliggende incassobestanden niet meer reproduceerbaar zijn.” De reactie van Forum: „Alle ledenincasso’s over 2018 zijn door de vorige penningmeester op een grote hoop gegooid. Met als gevolg dat er geen administratieve koppeling gemaakt kon worden tussen individuele leden en hun betaling,” Die ‘vorige penningmeester’ is Henk Otten. De man met wie Baudet en zijn partij tegenwoordig flink bonje hebben.

Het lijkt op hoe Trump zoiets aanpakt. Is er corona? Trap dan de WHO er uit. Die komen immers met cijfers die niet smaken.

Dus dat is de strategie. Als we ongelijk blijken te hebben gehad, praten we alleen nog maar over de vraag wiens schuld het is dat het mogelijk was de onjuistheid van onze beweringen aan te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *