10 dec 2021 – Beter

Je zal maar woordvoerder zijn van Better.com. Dan heb je een bijzonder druk weekje achter de rug. Met een bizarre actie haalde je baas Vishal Garg over de hele wereld het nieuws. Maar het kan ook zijn dat de woordvoerder een heel rustige week had, want misschien is hij wel ontslagen.

Vishal Garg is een wat excentrieke miljardair en de oprichter van Better.com, een hypotheekverstrekker. Maar de afgelopen tijd gingen de zaken wat minder en hij moest besluiten om 900 medewerkers te ontslaan. Die dingen kunnen gebeuren. Maar hoe pakte Garg dat aan? Hij nodigde ze alle 900 tegelijk uit op Zoom en begon met de lompe woorden: „Ik heb niet zo geweldig nieuws voor jullie. Als je in dit videogesprek zit, ben je onderdeel van de ongelukkige groep. Je contract wordt met onmiddellijke ingang ontbonden.”

Een van de ‘ongelukkigen’ nam het allemaal op en stuurde het de wereld in. Een paar dagen later moest Garg publiekelijk excuses maken voor het gebrek aan respect.

Valt zoiets voor een woordvoerder uit te leggen? Nee. Wat je hoopt is dat er bij een bedrijf waar iemand zo’n plan verzint, een communicatiespecialist rondloopt die vooraf ‘nee’ zegt.

We zagen deze week trouwens ook een voorbeeld van uitstekende communicatie, het andere uiterste.

De pas net 18-jarige prinses Amalia liet bij de Raad van State zien dat ze over staatsrecht misschien nog een heleboel moet leren, maar publiek optreden met een speech al prima beheerst. Daar kan mijnheer Garg nog van leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *