11 sep 2015 – RTL Z

RTL begon deze week een helemaal nieuwe TV-zender. Nou ja, RTLZ en RTL 7 bestonden al, overdag nieuws en beurs, ’s avonds films, maar dat was op één zender. Nu komt er naast RTL 7 (“Meer voor Mannen”) ook een zender RTL Z.  Het nieuwe RTL Z gaat zich exclusief bezighouden met nieuws, vooral financieel economisch nieuws. Voortaan  zal ook breaking news, als er dat is, te zien zijn op die zender.

In de avond komt er een nieuws-talkshow en zijn er veel praatprogramma’s over ondernemen en geld. En gadgets.

Ik wens RTL veel succes. Maar begrijpen doe ik het niet. Het is helemaal waar dat er een behoefte is aan financieel economisch nieuws. Maar diegenen die daarmee bezig zijn, hebben meestal een werkdag vol financiën en economie achter de rug. En willen die mensen ’s avonds niet ook een beetje amusement of ontspanning? Het aardige van Pauw en Tan is, dat zij een mix zoeken tussen nieuws van de dag en licht entertainment. En niet alleen maar praten over geld. Het kan zijn dat ik mij vergis. Als liefhebber van goede nieuws-tv hoop ik dat ik mij vergis. Maar of dit kans van slagen heeft, moet ik eerst zien voordat ik het geloof.

Reacties zijn gesloten.