11 sep 2020 – Humor

Humor in woordvoering is echt heel lastig. Normaal kan ik graag om dingen lachen, maar als je met je vak bezig bent moet je daarmee uitkijken. Daarover kan de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ondertussen meepraten. Maria Zacharova maakte op Facebook een vergelijking die niet helemaal gelukkig uitpakte.

De Servische president Vucic ging op bezoek bij Trump. De opstelling van de stoelen, waarbij Vucic inderdaad er wel een beetje gek bij zat, deed mevrouw Zacharova denken aan de beroemde scene uit de film Basic Instinct. U weet wel, Sharon Stone die… nou ja, dat herinnert u zich wel als u die film kent. Klik hier voor het hele verhaal. (van Vucic natuurlijk, niet van Stone)

Mevrouw Zacharova haastte zich om excuses te maken, ook op Facebook maar president Vucic kon de grap helemaal niet waarderen. Hij maakte het heel groot door de waardering van Moskou voor Servië in twijfel te trekken. En zo worden diplomatieke incidenten geboren.  De reactie van Vucic is misschien wat overdreven, maar de fout is van Zacharova.

Hoe leuk je zelf de grap ook vindt, als woordvoerder zul je hem achter de kiezen moeten houden. Of desnoods vertel je hem na het werken in de kroeg aan je vrienden. Want wat je niet weet, is of iedereen die jouw woorden leest of hoort, wel net zoveel gevoel voor humor heeft als jij. En dat kan helemaal verkeerd uitpakken.

Vraag maar aan Maria Zacharova.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *