14 jun 2019 – Vacature

Voor alle woordvoerders die dit blog volgen: er kwam vandaag weer een interessante vacature vrij.

Het is een positie waar de afgelopen drie jaar al veel woordvoerders vertrokken zijn, maar wie houdt er nou niet van een uitdaging?

Je baas is soms wat wispelturig, maar daar heeft iedere woordvoerder wel eens mee te maken. In sommige opvattingen is hij heel standvastig, en daar kan je je aan vasthouden.

Je voorgangers hebben geen geweldige relatie met de pers opgebouwd, en dat hoef jij ook niet te doen. Het zijn toch vrijwel allemaal leugenaars, die het verschil tussen feiten en nepnieuws niet willen begrijpen.

Je baas heeft ook geen goede relatie met de pers, maar er zijn wel media waar hij in gelooft. Die geloven ook in hem, en daar zal je het dus mee moeten doen.

Dagelijkse persbriefings, een lange traditie op deze werkplek, zijn door je voorganger afgeschaft. Je baas heeft er geen belangstelling voor dat jij ze in ere herstelt.

De internationale media kan je gerust negeren. Ze vertellen alleen maar leugens.

Als een journalist lastig is, bijvoorbeeld door zomaar opeens allerlei vragen te gaan stellen, dan neem je hem gewoon zijn perskaart af. Dat de rechter later beslist dat jij die pas moet teruggeven, bewijst vooral dat er een groot complot tegen je baas aan de gang is.

Nou, als dit je allemaal aanspreekt, dan ben je er geknipt voor. 

Trumps woordvoerder Sarah Huckabee Sanders maakte vandaag bekend het Witte Huis te gaan verlaten.

Reacties zijn gesloten.