16 feb 2018 – Regisseur

Een bijzonder persbericht van NOC-NSF vanuit PeyongChang. Op vrijdagochtend kwam de Volkskrant met een relatief klein berichtje. Schaatscoach Jillert Anema zou bij de Olympische Spelen in Sotsji, in 2014, als coach van de Franse schaatsers geprobeerd hebben een afspraakje te maken met het Nederlandse team over een onderlinge wedstrijd bij de teamachtervolging. Dat is matchfixing en verboden.

NOC-NSF kwam daarop vrijdagochtend met een persbericht. In dat bericht wordt min of meer bevestigd wat de Volkskrant beweert, maar ze beginnen met iets anders: “Wij betreuren het dat dit bericht nu naar buiten komt.”

Je kan betreuren wat je wil, maar het is te gek om als het ware de Volkskrant de schuld te geven van de opwinding. Goed, de krant was in september al op de hoogte, maar het valt te begrijpen dat ze er deze week mee komen, Dat is balen voor NOC-NSF: uitgerekend op de dag van de 10 kilometer.

De sportkoepel was hiervan echter al vier jaar op de hoogte! Als ze het ruim voor de Spelen bekend hadden gemaakt, was de angel uit het nieuws vóór de Spelen van PeyongChang. Een klein berichtje kort na de Spelen van Sotsji: het zou een minimale rimpeling zijn geweest.

Maar nee. Je wéét dat het is gebeurd maar je houdt er toch je mond over. Zwijgen en er het beste van hopen. Totdat het op een vervelend moement toch in de krant staat en dan zijn de rapen gaar.

De les: blijf zelf regisseur over je slechte nieuws.

Reacties zijn gesloten.