17 jun 2016 – Denk

Interessante polemiek tussen NRC en de politieke beweging Denk.

Eerst zette Denk een filmpje online, waarin opgeroepen werd de media niet te geloven. Dat was heel merkwaardig, de politici Öztürk en Kuzu krijgen behoorlijk wat aandacht in de pers, en toen Sylvana Simons zich aansloot mochten ze een hele aflevering van De Wereld Draait Door aan tafel zitten en werden ze nauwelijks tegengesproken. Maar bij de persverklaring van Simons over haar – terechte! – aangifte wegens racisme mochten journalisten weer nauwelijks vragen stellen.

Ze vinden dus dat de media leugens verspreiden. Het duurde een dag voor de aap uit de mouw kwam: NRC publiceerde woensdag over dubieuze zaken die Öztürk als zakenman afsloot. Na die berichten en de storm daarover, kwam Denk met een nieuw filmpje. Zij claimen daarin het ‘echte verhaal’ over Öztürk te vertellen. Media waren niet welkom, de deur bleef dicht en het persbericht werd door een hek aan de pers toegestoken. Donderdag mepte NRC weer terug, op de website van die krant wordt het filmpje van Denk gefileerd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Als je in de politiek zit, moet je tegen kritiek kunnen. Als die kritiek onzin is, of als je ten onrechte wordt beschuldigd, dan weerleg je die kritiek met openheid. De media de schuld geven kan alleen als je kan bewijzen dat de feiten onjuist zijn gebracht, anders is het een teken van zwakte. Denk wil de media alleen gebruiken als het uitkomt. Maar zo werkt het niet! Gelukkig niet, want de pers is hier vrij en ongebonden. Dat moet Denk nog leren. De kiezers zullen wel bepalen wie er gelijk had.

Reacties zijn gesloten.