18 mrt 2016 – Rokjes

In de gemeente Amsterdam ging een e-mail naar ambtenaren, dat zij altijd representatief gekleed moeten zijn, en dat te korte rokjes dus niet de bedoeling zijn. Koren op de molen van POWNews, en Rutger Castricum ging er direct met zijn camera op uit. Kijk hier naar het item.

Het was voor mijnheer Sjoerdsma geen dankbare klus. Maar toch, uit het item blijkt dat hij speciaal naar het stadskantoor komt om Castricum te woord te staan. En daar begint het. Als je toestemt in een gesprek, dan moet je wel voorbereid zijn op wat er komt. En je kan de vragen die Castricum gaat stellen zien aankomen. Er moet dus een duidelijke woordvoeringslijn zijn, en die moet ook tegen een stootje kunnen.

Ik ben de laatste om te ontkennen dat dit lastig is. Maar hoe klinkt dit: “De Gemeente streeft er naar dat alle ambtenaren er representatief uitzien. Natuurlijk mag een rok best, dat bedoelt de mail ook niet te verbieden. Rokken kunnen heel representatief zijn. Het gaat alleen om kleding die je misschien beter in je vrije tijd kan dragen. De kern is niet dat we iets zouden willen verbieden, de kern is dat we streven naar representativiteit. Vervelend dat uit die prima e-mail nu een verkeerde conclusie wordt getrokken, dank voor de gelegenheid die u mij biedt om dat misverstand uit de wereld te helpen.”

Natuurlijk zal Castricum dan ook nog wel wat vervelende vragen hebben. Maar als je zo’n soort statement gebruikt en rustig blijft herhalen, sta je niet zo in je hemd als iemand, die zonder verhaal toch voor een camera gaat staan. 

Reacties zijn gesloten.