18 mrt 2022 – Volt

Aanstaande maandag wordt het bijzonder gezellig in een fractieruimte in het gebouw van de Tweede Kamer. Volt-Kamerlid Gündogan is van plan om dan de fractievergadering bij te wonen. Na een uitspraak van de rechter bleek eerder dat de partij haar niet uit de fractie had mogen zetten, en dus wil ze er maandag gewoon weer bij zijn.

Dat op zich is al aanleiding voor een hoop vrolijkheid, zou je denken. Maar het kan nog gezelliger, want ondertussen heeft zij de aangifte die ze deed tegen een aantal partijgenoten (smaad en laster) niet ingetrokken, maar verder uitgebreid.

En daar zitten ze dan, maandag. De fractie wil haar er niet bij, maar mag haar van de rechter niet verwijderen. Zij doet tegen vrijwel iedereen in diezelfde fractiekamer aangifte. Bovendien verwijt ze de partijleiding tunnelvisie. Eerlijk gezegd lijkt mij niet dat er nog heel veel ruimte is voor een gezonde samenwerking, maar wie weet?

Doorgaans is het goed om naar je advocaten te luisteren. Die zullen je natuurlijk adviseren om wanneer de rechter heeft bepaald dat je onterecht uit de fractie bent gezet, je meteen weer moet aansluiten. Juridisch ongetwijfeld een goed idee. Maar of het communicatief allemaal zo handig is…

Politiek gaat immers over idealen, en je doet er alles aan om die te bereiken. De vraag is nu of mevrouw Gündogan de politieke idealen van Volt dichterbij brengt door te doen wat ze doet. Zelfs als haar advocaat gezegd heeft dat ze gelijk heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *