19 feb 2021 – Gordon

Waarschijnlijk had u het niet achter mij gezocht. Sinds deze week ben ik fan van Gordon. Niet van diens muziek of entertainment-programma’s, u zou me beter moeten kennen. Nee, dat is bepaald niet mijn pakkie-an.

Gordon is het zat dat er op social media zo makkelijk anoniem gereageerd kan worden op alles en iedereen. En dat er mensen zijn die, onder de dekking van schuilnamen, de vreselijkste dingen over hem uitstorten. En dat lot treft niet alleen Gordon. Racisme, homohaat, scheldpartijen en nog meer vuiligheid vindt moeiteloos zijn weg naar social media en de afzenders zijn altijd onvindbaar. Probeer maar eens een genuanceerd bericht op je tijdlijn te zetten over bijvoorbeeld vluchtelingen, homo’s of de EU.

Zo’n anonieme “reaguurder”, die alleen maar venijn de wereld in stuurt… Waar geniet die van?. Wat is precies het plezier? Dat hij of zij anderen pijn doet en dat niemand iets terug kan doen? Geeft dat een gevoel van macht?

Ik ben een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting en van mij mag iedereen ergens iets van vinden en dat ook nog eens delen met de wereld. Maar ik wil altijd wel graag weten wiens mening ik lees of hoor. Ik vind het niet stoer om daarover eerlijk te zijn, maar laf en nogal zielig om dat niet te doen.

Gordons oplossing, alle accounts koppelen aan BSN… ik weet niet of dat werkt (en kan). Ik heb ook geen betere oplossing. Maar het signaal is prima. We moeten er met elkaar over praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *