19 nov 2021 – Ophef

Enige tijd geleden schreef Baudet aan zijn FvD-partijgenoten een stuk over ophef. Hij legde uit waarom in zijn ogen ophef een communicatiemiddel is. Niet zozeer de inhoud, als wel het gedoe trekt de aandacht, legde hij uit.

Deze week bewees zijn partijgenoot Van Houwelingen hoe het moet. Je uit wat vage beschuldigingen aan een D66-Kamerlid, voegt daar een bedreiging aan toe en je hebt ophef. Het fragment werd eindeloos herhaald op alle radio- en tv-zenders en ook de kranten legden omstandig uit hoe FvD de geldende omgangsnormen overtreedt.

Wat de media lijken te vergeten in hun ijver om er schande van te spreken, is dat ze daarmee lippendiensten bewijzen aan Forum. Want het is niet zozeer de inhoud, als wel de ophef waar het om te doen was. En ophef, die is er zeker als alle media aandacht besteden en geleerde dames en heren aan het woord laten over parlementaire mores.

Als je die verruwing niet wil, is het misschien een idee om het eens volstrekt te negeren. Mogelijk zetten ze een en ander dan op hun websites en social media. Soit, ook die kan je negeren, toch?

Ik ben niet voor het doodzwijgen van politieke bewegingen, begrijp me niet verkeerd. Als het om de inhoud gaat: alles laten zien, over praten, aandacht aan besteden en 100% democratisch blijven. Mij gaat het puur om de methode van “zinloos verbaal geweld”.  Want verruwing van de omgangsvormen bestaat alleen bij de gratie van ophef.

Verdorie, nou heb ik er toch weer aandacht aan besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *