20 dec 2019 – Verstikkend

Aanvankelijk leken de boeren op sympathie mogen rekenen met hun actie. Maar omdat ze maar door blijven gaan met demonstraties waar het publiek last van heeft, lijkt de wal het schip te keren. Wat ook niet hielp is de lompe uitspraak van boerenvoorman Van den Oever, die zei: Vijfenzeventig jaar geleden hebben we ook gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt. Heden ten dage een schandvlek in de geschiedenis. Ik wil jullie deze spiegel voorhouden zodat jullie niet zeggen naderhand: wir haben es nicht gewusst.

Ik weet trouwens niet eens zeker of het wel zo is dat de boeren aanvankelijk gesteund werden door het publiek. Dat werd wel constant herhaald door talloze media, maar waren er ook harde cijfers? Het is een intelligente campagne als je niet alleen je boodschap voor het voetlicht krijgt, maar ook nog weet te framen dat je breed gesteund wordt. Voor de manier waarop sommige politici op het Malieveld hun steun betuigden is maar één woord: populistisch opportunisme. Kijk maar hoe stil diezelfde politici zijn, nu er ook kritiek op de boeren is!

Nu eisen boeren dat er niet meer negatief over hen bericht wordt. Ze reden naar het mediapark om zendtijd van de NOS te eisen. Het kan zijn dat het een hoax is, maar ik las ook ergens dat er een plan bestaat om de redactie van dagblad Trouw te bezetten, nadat die krant zich kritisch had uitgelaten.

Zo nekt niet stikstof de boeren, maar verstikt hun eigen domheid hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *