20 jul 2018 – Blok aan het been

Minister Blok was snel met het aanbieden van zijn excuses na uitspraken die je het best kan omschrijven als Trumpiaans lomp. Die excuses waren nodig, zeker nadat er zowel nationaal als internationaal veel reacties en media-aandacht kwam.

Tja, en dan zijn er nog meer excuses nodig, en wel van mijzelf. In mijn blog van 9 maart schreef ik over de net benoemde Stef Blok: Allemaal heel veilig: je kan van Blok geen hemelbestormende quotes verwachten, geen opmerkelijke acties, geen visionaire inzichten. Nee hoor, Blok zal goed op de winkel passen en geen enkele fout maken.

Sorry, beste volgers van dit blog, daar zat ik flink mis!

Eerlijk gezegd vrees ik dat minister Blok behoorlijk in zijn kaarten heeft laten kijken als het gaat om zijn visie op onze samenleving. Dat geeft te denken, want juist als minister van Buitenlandse Zaken is het handig om niet al te uitgesproken meningen te verkondigen. Van een opper-diplomaat mag je namelijk wel wat diplomatiek gevoel verwachten.

Ik ben er niet zo’n voorstander van om bij het minste of geringste te roepen dat er moet worden afgetreden. Vergissen is menselijk en ach, wie maakt er nou nooit een foutje? Maar hier is dus meer aan de hand. Blok liet een fundamentele maatschappijvisie zien die mijlenver van het kabinetsbeleid afstaat. Kan iemand dan nog ons land over de hele wereld representeren? Ik vind van niet.

Dekken we dit met de mantel der liefde toe, dan wordt Stef een Blok aan Ruttes been.

Reacties zijn gesloten.