21 aug 2015 – Jimmy Carter

 

Deze week hield oud-president Jimmy Carter een persconferentie . Daarin meldde hij hoe het met hem ging. Op zich interessant om te weten dat de 90-jarige Carter kanker heeft maar ik vraag me af of je daar nu een persconferentie voor moet geven. Zou een kort persberichtje niet volstaan? Bovendien, we wisten al dat hij kanker had, de persconferentie van donderdag liet Carter eigenlijk vooral weten dat er nu ook tumoren in zijn hersenen zitten.

In de stijl die we nog van hem kennen, redelijk ontspannen, verklaarde hij dus dat hij zich goed voelt en dat de situatie nu “in the hands of God” ligt.

Nogmaals, moet je daar nu een persconferentie over beleggen? Ja dus. Bij iemand die zo beroemd is als een oud-president, of een popster bijvoorbeeld, is alles nieuws. Ik vind het slim om dan niet een persberichtje uit te sturen, maar gewoon zelf voor de camera te gaan zitten. Vertel wat er is, dan ben je er ook maar van af. Carter zal heel goed weten, dat als hij niet zelf in beeld verschijnt, de speculaties snel zullen toenemen. Er zullen fotografen in zijn omgeving gaan rondhangen. De berichten zullen worden overdreven. Zo werkt nieuws nu eenmaal. Carter begrijpt dat ook hierin de aanval de beste verdediging is. Ga er maar even voor zitten, dan ben je er van af. Zo krijgt hij meer rust om om te gaan met zijn ziekte, waar hij vermoedelijk nooit meer van af zal komen.

Reacties zijn gesloten.