22 aug 2014 – Eigen Mening

Het komt natuurlijk best vaak voor dat ik in een krant of op de radio geciteerd word omdat ik namens de een of andere opdrachtgever iets heb gezegd. Dat valt mensen die mij kennen dan weer op, en die spreken mij dan aan op het betreffende onderwerp. “Ik las dat jij vindt dat…” of “Jij zegt dat…” en daar denkt degene die mij aanspreekt natuurlijk heel anders over. Nog erger: “Ik zal je wel even uitleggen hoe dat zit…”

Van de ene kant is dat natuurlijk leuk, je voert het woord namens een bedrijf en dat valt op. Bovendien, woordvoeren is toch vaak een soort van uitzenden van een boodschap, en daarop een reactie krijgen is eigenlijk best wel prettig.

Van de andere kant, ik voer het woord namens een bedrijf of organisatie en dat betekent niet perse dat ik daarmee mijn eigen mening sta te verkondigen. Ik heb er zelf altijd moeite mee om iets uit te leggen waarmee ik het 100% oneens ben, maar het komt natuurlijk wel eens voor. Echt onverdedigbare stellingen of glasharde leugens, daar moet je gewoon niet aan beginnen. Maar verder, tja, ik ben toch niet voor niets woordvoerder? Dus ik voer het woord namens. Wie mijn privé mening wil horen kijkt maar op Twitter, of belt me gewoon op. Dan voer ik het woord namens mijzelf! 

Reacties zijn gesloten.