22 jun 2018 – Boodschappenjas

Het beleid van de regering Trump om Mexicaanse migranten in kooien te zetten en de kinderen te scheiden van hun ouders leidde tot een storm van kritiek. Zelfs de doorgaans onverstoorbaar-eigenwijze president kon tegen zoveel weerstand niet op en draaide de maatregelen weer terug.

Eergisteren ging zijn echtgenote Melania Trump op bezoek in zo’n omstreden detentiecentrum in Texas. Dat zou normaal gesproken niet zoveel aandacht hebben gekregen als nu, vanwege haar opvallende kledingkeuze. Ze droeg een jas met achterop in grote letters “I REALLY DON’T CARE, DO YOU?” Het interesseert me niet, jou wel?

Zijzelf stuurde na afloop een tweet uit, waarbij ze verklaarde dat het ‘gewoon maar een jas’ was, en dat iedereen zich met belangrijker zaken zou moeten bezighouden. De president deed daar een schepje bovenop door, ook op Twitter, te melden dat de boodschap op de jas gericht was aan de ‘fake-media’ waarmee Trump een zelfverklaarde oorlog voert.

Of het nou een boodschap aan de pers was, gewoon maar een jas, of dat er nog een diepere bedoeling was, het is niet slim. Je bent de vrouw van de president, je gaat naar een plek waar vluchtelingen onder moeilijke omstandigheden leven, terwijl heel Amerika valt over het vluchtelingenbeleid van de regering. Wat moeten wij dan denken van die tekst? Het is net zoiets als wanneer Rutte deze week bij Shell op bezoek zou gaan met de tekst “GELD STINKT NIET” op zijn jas.

En trouwens, als het nou echt zomaar een jas was, zonder betekenis waarom droeg Melania hem dan niet bij de inauguratie van haar man?

Reacties zijn gesloten.