23 apr 2021 – Sensibiliseren

Ik ben blij dat het Radio538 Koningsdagfeest in Breda niet doorgaat. Het sloeg ook echt nergens op. Begrijp me goed, ik ben dol op feestjes, maar dit was een krankzinnig risico en gelukkig heeft de Bredase burgemeester op tijd ingegrepen.

Deed die burgemeester precies het goede, het demissionaire kabinet kleunde deze week opnieuw flink mis.

Rutte en de zijnen blijken het (volgens een onthulling door RTL) in de Trêveszaal in Den Haag doodleuk te hebben gehad over hoe ze de Tweede Kamer buitenspel konden zetten in de toeslagenaffaire. En hoe ze kritisch Kamerlid Pieter Omtzigt konden “sensibiliseren”,  het werkwoord van de week. Dat werkwoord betekent overigens: de mond snoeren.

Dat je het af en toe in de marge van een bijeenkomst wel eens hebt over zulke dingen, ach wie zonder zonden is werpe de eerste steen. En niets menselijks is ons vreemd en nog meer van dat soort cliché’s.

Maar wat echt onaanvaardbaar is, is dat je in het genotuleerde deel van de ministerraad doodleuk zit te kletsen over hoe je ons democratisch bestel pootje kan lichten, want het moedwillig verkeerd informeren van de Tweede Kamer is echt niets minder dan dat.

Ik ben benieuwd welke communicatiestrategie Rutte, Kaag en Hoekstra de komende dagen gaan volgen. Als zij hier ongeschonden doorheen komen, dan beloof ik dat ik in mijn volgende blog mijn figuurlijke petje voor hen zal afnemen.

Maar hoe hard ik ook pieker, ik kan niks beters bedenken dan door het stof gaan, héél diep door het stof gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *