23 jul 2021 – Diede

Als ik vraag om een internationale topsporter te noemen die dit jaar een uitzonderlijke prestatie levert, dan noemt u misschien Max Verstappen, of Novak Djokovic. Die laatste moet de US Open nog winnen voor een Grand Slam. Dat heb je als je de vier belangrijkste toernooien in één jaar wint. Of vindt u Lionel Messi soms de meest spraakmakende sportman ter wereld? LeBron James of Naomi Osaka of Anna van der Breggen?

Maar kent u ook Diede de Groot? Waarschijnlijk niet.

De Groot won dit jaar, net als Djokovic, de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon en is dus nog maar één titel verwijderd van een Grand Slam. Achter rolstoeltennis zit geen geoliede PR-machine. Geen sponsorcontracten van vele miljoenen. Geen TV-contracten die ook weer een heleboel geld opleveren. De (derde) Wimbledontitel van Diede de Groot leverde op 11 juli een klein berichtje op op Teletext en een achtregelige mededeling op de NOS App. De website van het AD plaatste een foto van De Groot en Djokovic.

Waar Ronaldo dagenlang de wereldpers haalt door een flesje cola een half metertje te verplaatsen, zou het toch ook mogelijk moeten zijn om een constant presterende topsportster als De Groot ook op de voorpagina’s te krijgen? Ik daag deze week de volgers van dit blog uit: Maakt Diede de Groot (en haar team) een communicatiefout of ligt het aan de sportpers? Ik ben er zelf nog niet uit. Reageer hieronder!

Of overdrijf ik en is het zoals het is en geeft er gewoon niemand een bal om rolstoeltennis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *