23 jun 2017 – Argos

In mijn blogs op deze site heb ik het vaak over de journalistiek. Er zijn collega’s die vinden dat er een diepe kloof ligt of hoort te liggen tussen een woordvoerder en een journalist, maar ik denk oprecht dat we toch meestal met hetzelfde bezig zijn: een goed nieuwsverhaal. Ik zeg vaak: we staan in hetzelfde café, maar allebei aan de andere kant van de bar.

Woordvoerders zijn gebaat bij goede journalistiek. Ik heb het vaker geschreven: natuurlijk is het lastig als je steeds de goede vraag krijgt en ze je weten te fileren op je meest kwetsbare punt. Maar tegelijkertijd heb ik dat een stuk liever dan de domme of ongeïnteresseerde vragen die ik helaas ook vaak krijg. Of nog erger: journalistiek van het type “Don’t give me the facts, my mind is made up.”

Ik was blij te zien dat ik niet de enige ben. Ik las hier dat een collega een petitie is gestart tegen het stoppen van het onderzoeksjournalistieke radioprogramma Argos. Een van de echte parels van de Nederlandse media. Ik mocht er zelf ooit een half uur worden doorgezaagd door Max van Wezel en met het zweet op mijn rug moest ik alle zeilen bijzetten. Dat heb ik toch meestal niet bij een heleboel ander rubrieken en media die ik hier maar niet zal benoemen.

Ik roep alle lezers van dit blog op om onverwijld de petitie van Maarten Hibrandie te tekenen. Of je nou journalist, woordvoerder of nieuwsconsument bent, wie is er nou tegen goede journalistiek? Wie is er nou tegen kwaliteit? Wie is er tegen Argos?

Reacties zijn gesloten.