26 aug 2022 – Premier

Ik zou best willen dat wij een minister-president hadden, die niet bang is zichzelf te aten zien. Die gewoon uitspreekt dat elke politicus ook een privé-leven heeft. En dat je dan soms een dansje maakt, een glaasje drinkt.

Ik zou willen dat wij een minister-president hadden die niet wegduikt bij problemen, maar rustig voor de camera gaat staan en zegt dat filmpjes uit de privé-sfeer ook beter privé kunnen blijven. Maar als ze dan toch uitlekken, dan vertel je dat je met vrienden en vriendinnen een leuke avond hebt gehad.

Ik zou willen dat de media, waar ook ter wereld, niet zo’n heisa zouden maken van een dansende en drinkende premier. Je moet een heisa maken van een premier die haar of zijn werk niet goed doet, die dansen belangrijker vindt dan het landsbelang. Maar zolang het aantoonbaar andersom is, zie ik het probleem niet.

Boris Johnson had maling aan alle coronaregels en lachte op zijn feestjes de mensen uit die in lockdown zaten en het moeilijk hadden. Dát is een goede reden om een politicus aan te pakken.

Sanna Marin had gewoon een feestje, buiten werktijd. Ik zie niet waarom het Finse volk er dan recht op heeft dat zij een drugstest aflegt. Al die politici, commentatoren en journalisten die moord en brand schreeuwden… Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

Het gaat wat ver om nu meteen naar Finland te verhuizen (ik spreek ook geen woord Fins), maar toch zou ik best iemand als Sanna Marin als premier willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *