26 jun 2020 – Voetbalhumor?

En wat als ik nou voor een sponsor van Voetbal Inside had gewerkt? Had ik dan ook gepleit voor het terugtrekken van ons geld?

Johan Derksen maakte een kwalijke grap die getuigt van weinig sensitiviteit. Van weinig nuance. Het was een lompe, ongepaste en helemaal niet zo leuke grap. Dat doet Derksen wel vaker, dus tot zover niets nieuws. Maar deze grap kwam op een slecht moment. Heel de wereld praat over racisme en dan zit je er wel heel ver naast als je denkt dat dat hét moment is om er juist op dat thema even met gestrekt been in te vliegen.

Als je zo’n programma sponsort, dan weet je of behoor je te weten dat dit soort dingen gebeuren. De heren aan die tafel zijn nu eenmaal niet genuanceerd, zorgvuldig of subtiel. Het is grove voetbalhumor, waarbij seksisme en racisme schering en inslag zijn.

De sponsors die zich nu terugtrekken proberen in mijn ogen vooral hun imago op te poetsen. Kijk ons een even correct doen. Hashtag Black Lives Matter. En dat is wel erg makkelijk scoren.

Het antwoord op mijn vragen aan het begin van dit stukje? Ik denk dat ik al veel eerder was weggelopen, want ik vind het geen goed programma, waarbij de ontsporing van deze week al lang op de loer lag. Als meer sponsors dat zouden hebben gedaan, kregen de mannen van VI ook niet dit podium.

Maar ik vertegenwoordig geen VI-sponsor, dus misschien heb ik ook wel (te) makkelijk praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *