27 feb 2015 – Supporters

Ik geloof dat ik het al eens onthuld heb, maar zo niet dan hier nogmaals: ik ben een Feyenoordsupporter. In hart en nieren.

Helaas noemt een groep idioten zich ook Feyenoordsupporter en meent daaraan ook nog eens het recht te ontlenen om zich, liefst in andere steden dan Rotterdam, flink te misdragen. Deze dagen kijken we met onthutsing en verbazing naar de vernielingen in Rome.

Wat ik niet begrijp is dat de media deze mensen nog als Feyenoordsupporter kwalificeren. Immers, door hun gedrag benadelen ze Feyenoord, dat ongetwijfeld door de UEFA weer hard aangepakt zal gaan worden. Ze bezorgen Feyenoord een slechte reputatie, hetgeen sponsors kopschuw kan maken. En ze verpesten het voor de echte liefhebbers als ikzelf, die daardoor nog amper voor hun liefde voor de club uit durven komen zonder over een kam geschoren te worden met deze idioten.

Vandaar mijn oproep: noem een idioot een idioot, een hooligan een hooligan en een supporter een supporter. Dat maakt een hoop duidelijk. Dat maakt mij namelijk gewoon weer een supporter, letterlijk vertaald “iemand die iets of iemand ondersteunt.”

Reacties zijn gesloten.