27 nov 2020 – Chaos

In politieke communicatie is consistentie belangrijk. Ik heb daar al eens eerder op gewezen. Natuurlijk mag je best van mening veranderen. Als je een keer iets hebt beweerd is het nergens voor nodig om daarna te stoppen met nadenken. Voortschrijdend inzicht, noemen we dat.

Maar dat is iets anders dan binnen drie dagen drie totaal verschillende dingen te beweren. De leider van Forum voor Democratie maakte zichzelf niet erg geloofwaardig toen hij deze week eerst geen lijsttrekker wilde zijn maar wel partijvoorzitter, de dag er op ook geen voorzitter meer, de dag erop toch weer lijsttrekker en tenslotte een boedelscheiding tussen hem en het bestuur bepleitte, waarna de nummers 2 tot en met 5 van de kieslijst er ook maar mee stopten.

Ik vraag me vooral af wie Baudet met deze chaos een plezier doet. Misschien zichzelf, maar de kiezers volgens mij niet. Als je op FvD stemt, wil je toch graag weten waar je op stemt. En als dat elke dag iets anders is, heb je dus geen idee meer waar je op stemt. Wat de kiezers nu zullen doen? We zullen het zien, maar ik geef er op dit moment geen stuiver meer voor.

Niet alleen bij FvD was het rommelig. Ook bij de SP en 50+ was het een onrustige week. Er zijn in het komend voorjaar Tweede Kamerverkiezingen. Al die onrust doet de betreffende partijen geen goed. De manier waarop ze daar in de komende weken mee omgaan zal belangrijk zijn voor het electorale succes.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *