28 jul 2017 – Transparantie?

Volledige transparantie. Omdat mijn opvattingen en ideeën uit het verleden niet mogen afleiden, wis ik al mijn tweets uit het verleden.

Ik denk dat menig volger van dit blog verbaasd zou opkijken als mijn blog van deze week zou bestaan uit bovenstaande regel. Natuurlijk, als je woordvoerder bent van een bedrijf, of, zoals in het geval van Scaramucci, de nieuwe woordvoerder van president Trump, dan doet je eigen mening er niet zoveel toe, maar verkondig je het woord van je broodheer.

Toch vond ik het gek dat op de eerste dag van zijn nieuwe baan, na het opstappen van Sean Spicer, Anthony Scaramucci een tweet uitzond met de woorden, die ik hierboven schreef. Misschien zit het hem in de woorden volledige transparantie. Wat is er nou transparant aan het wissen van je tweets? Ik begrijp wat hij bedoelt: mijn opvattingen en meningen uit het verleden mogen mijn nieuwe baas niet in de weg zitten, maar toch. Waarom zouden die tweets vervelend zijn? Was hij het ooit niet met Trump eens? Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar die tweets!

Volledige transparantie, kan dat betekenen dat je iets verbergt wat onhandig zou kunnen zijn? Ik denk het niet! Volledige transparantie, dan maak je juist alles openbaar. Hé, is dat nou niet precies wat Trump zijn voormalige rivale Clinton verwijt? Die e-mails? Dat ze die heeft verwijderd?

Echt geloofwaardig is het allemaal niet, als je het mij vraagt. En het enige woord dat er in ieder geval niet bij hoort, is transparantie.

Reacties zijn gesloten.