29 jul 2016 – Kop van Jut

Zouden Mike Pence en Tim Kaine er als kleine jongens van gedroomd hebben om vicepresidentskandidaat te worden? En zouden ze ook geweten hebben dat dit kandidaatschap hetzelfde is als Kop van Jut?

Enfin, je zal er maar voor kiezen. Op het moment dat jouw naam op het ‘ticket’ van de genomineerde van jouw partij komt te staan, heeft opeens de hele wereld een mening over je. Jouw partijgenoten zeggen alleen maar positieve dingen over je en die van de andere partij… maken gehakt van alles wat je ooit gezegd of gedaan hebt.

Toen Trump als eerste zijn ‘running mate’ bekend maakte, begon Hillary Clinton meteen op Twitter alle fouten van Pence op te sommen. Het hield maar niet op, er deugde niets van die man. Hoezo beschuldigt Clinton Trump van een smerige campagne, de rottigheid vloog met bakken tegelijk door de lucht richting het kamp Trump. Het tegenovergestelde gebeurde toen Kaine werd aangekondigd: Donald Trump was bijna niet te houden op Twitter en smeet met emmers modder terug.

Ik raad iedereen die geïnteresseerd is in de inzet van moderne communicatiestrategieën aan om de Twitterlijnen van Trump en Clinton te volgen. Sommigen (mijn kinderen bijvoorbeeld) vinden Twitter een ouderwets en achterhaald medium. Dat mag zo zijn, maar de twee mensen die een gooi doen naar het Witte Huis voeren er op dit moment wel degelijk een ware communicatieoorlog met wapens van 140 karakters en hun running mates als Kop van Jut.

Reacties zijn gesloten.