29 okt 2021 – Bedreigingen

Werken onder het zicht van de camera’s en onder de zucht van de publieke opinie valt niet altijd mee. Er zijn mensen die denken dat, omdat hoge bomen nu eenmaal veel wind vangen, een bedreiging meer of minder niet uitmaakt. Dat daarmee degenen die hun nek uitsteken onder enorme druk komen staan en er veel spanningen in de gezinssfeer kunnen ontstaan realiseren ze zich amper.

Of misschien was het wel de bedoeling, van degenen die Feyenoord-directeur Koevermans nu tot een zelfgekozen ontslag dwingen. Wegpesten, en het lukt nog ook. Ik vind het schandalig dat zoiets kan gebeuren, en heel knap van Koevermans dat hij glashelder is over de reden van zijn vertrek.

De open brief die Feyenoord-supporters deze week stuurden vind ik minder gelukkig. Ze claimen in die brief een stevige positie in de wijze waarop de club wordt aangestuurd. Ik denk dat ze recht van spreken hadden gehad als ze veel nadrukkelijker de bedreigingen aan het adres van Koevermans hadden veroordeeld. Want dat ontbreekt helemaal in de brief.

Als je met een open brief iets wil bereiken, dan hoort daar ook iets van de erkenning van het probleem van de ander bij. Laat je dat na, zoals de supporters donderdag deden, dan zet je jezelf wat mij betreft op achterstand.

Ik ben mijn hele leven al Feyenoord-supporter. Van harte hoop ik dat de bestuurlijke crisis snel wordt opgelost zodat het weer over het voetbal kan gaan bij Feyenoord, in plaats van over (verbaal) supportersgeweld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *