30 jul 2021 – Vervelend

Bij de Nederlandse Olympische ploeg in Nederland zijn helaas veel corona-besmettingen. Vier, nee vijf jaar keihard getraind en dan, als je eindelijk in Tokio bent, mag je alsnog niet meedoen. Ongelooflijk zuur.

Toevallig of niet, alle besmette atleten vlogen met hetzelfde vliegtuig van KLM naar Tokio. De crew was niet getest en dus waren er meteen volop speculaties: in het vliegtuig zouden de Nederlandse sporters besmet zijn geraakt door een steward of stewardess van de KLM.

Op BNR-radio werd gesproken met Pieter Elbers, CEO van KLM, naar aanleiding van de matige kwartaalcijfers van Air France-KLM. Natuurlijk werd hem ook gevraagd naar die bewuste vlucht van Amsterdam naar Olympisch Tokio.

Elbers zei: “Dat is ongelofelijk vervelend voor de sporters die hier zo hard voor hebben getraind. Maar er was geen bubbel dus er zijn allerlei plekken waar de besmettingen kunnen zijn opgelopen. De stelligheid waarmee er af en toe naar de vlucht en KLM-personeel gewezen wordt is vervelend.”

Natuurlijk is het “vervelend” als de KLM de schuld krijgt. Elbers heeft gelijk, het kán ook anders zijn gelopen. Maar als al die sporters uit hetzelfde vliegtuig opeens besmet zijn dan heb je wel op z’n zachtst gezegd de schijn tegen.

Juist voor een bedrijf dat zich, net als de Oranje sporters, zo graag “onze nationale trots” laat noemen zou moeten begrijpen dat hier een andere, meer invoelende communicatiestrategie op z’n plek was geweest. Een onderzoek naar de gang van zaken, dat is toch wel het minste wat Elbers had kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *