02 apr 2021 – Urk

Ik had al een paar dagen in mijn hoofd een blog te schrijven over de woordvoerder van de Sionkerk in Urk die liet weten dat “De SS nog vriendelijker was dan de media.” Maar toen ontplofte de formatie en kwam Den Haag terecht in een bizarre tornado die weinig heel laat van het de gebruikelijke gang van zaken aan het Binnenhof.

Op donderdagmiddag besloot ik toch dat ik naar die Urker woordvoerder kijk. Nu beperk ik me tot de vaststelling dat de niet eerder vertoonde puinhoop in Den Haag ook de komende weken nog wel voer is voor een blog.

Als je naar de kerk gaat, dan doe je dat om te bidden en je geloof te belijden. Liefde, vrede, dat soort dingen. Is het dan niet gek om vlak daarvoor in de naam van God een journalist in zijn rug te trappen? Beste mijnheer uit Urk, zou God daar nou blij van worden?

Dat die mensen zich zo ergeren aan de media is de omgekeerde wereld. Zij zijn namelijk nieuws, of ze dat willen of niet. De media hebben alle reden en recht om daar te staan. Deze mensen overtreden namelijk de coronaregels. Hun gedrag én dat dat gedoogd wordt is nieuws.

En dan nog die rare vergelijking. Les 1 van elke woordvoerder: laat de oorlog er buiten, wat er ook is.

Even serieus, ga je de media negatief afzetten tegen de SS? Dat onderstreept nog maar eens hoe ver deze lui van de realiteit van onze samenleving afstaan.

2 reacties op “02 apr 2021 – Urk”

  1. Veltman schreef:

    Een verschrikking dat de persvrijheid door deze geloofsfanatici niet wordt gerespecteerd. De vrijheid van de pers om informatie te vergaren en kenbaar te maken is één van de peilers van onze democratie. Indien dit niet wordt gerespecteerd moet daar hard tegen worden opgetreden.

  2. lukas schreef:

    En zo is het Astrid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *