02 sep 2022 – Uitwassen

Moderne communicatiemiddelen zijn altijd erg interessant voor ons, communicatiespecialisten. Ik moet eerlijk toegeven dat u mij niet vaak zal vinden op Tik Tok maar de meeste andere social media volg ik wel, dat is nu eenmaal mijn vak. Hoe communiceren mensen met elkaar, hoe werkt het en waarom gebeurt er op het ene medium zoveel moois en vrolijks terwijl op een ander medium de bodem van het afvoerputje maar niet in zicht komt.

Airdrop is een handig snufje op de iPhone. Je kan er anoniem van alles mee sturen naar andere iPhones in de buurt, van plaatjes tot filmpjes.

Op een vlucht van Houston naar het Mexicaanse vakantieoord Cabo San Lucas stuurde een van de passagiers via Airdrop pornografische plaatjes rond. Je kan dan dus niet zien wie de afzender is, maar je krijgt wel ongevraagd naaktfoto’s op je telefoon. De piloot deed over de intercom de mededeling dat als dat niet stopte, hij weigerde op te stijgen. Luister hier naar dat verhaal. Ik vond het zinnetje “whatever that airdop-thing is…” grappig, de piloot kende dit communicatiemiddel kennelijk ook niet.

Niet iedereen is gediend van naaktfoto’s, maar wat te denken van een jongen die vlak voor het opstijgen een foto verspreidde van een neergestort vliegtuig? Transavia greep hard in: zoiets is namelijk niet goed voor passagiers die toch al een beetje zenuwachtig worden van vliegen. Lees het verhaal hier.

Communicatie vereist communicatiemiddelen. Steeds nieuwe middelen. En als iets kan, weet je zeker dat er dan ook weer uitwassen zijn.

2 reacties op “02 sep 2022 – Uitwassen”

  1. Tineke schreef:

    Communicatie vereist communicatiemiddelen. En gezond verstand. Helaas is het hebben van het laatste geen voorwaarde om aan die middelen te komen ?

  2. lukas schreef:

    Dat is waar, Tineke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *