06 dec 2019 – Verbazing

Iedereen maakt wel eens een foutje. Wij zijn allemaal ook maar mensen en vergissen is menselijk. Zo kan het gebeuren dat je per ongeluk zevenendertigduizend euro wachtgeld plus een onterechte reiskostenvergoeding opstrijkt, dat heeft iedereen wel eens.

De kunst zit ‘m, ik schreef dat twee weken terug ook al, in je vermogen om een fout te herstellen. De wijze van sorry zeggen is bepalend voor de mate waarin je excuses worden geaccepteerd.

Een Overijssels Statenlid bewees deze week die stelling. Wat was er aan de hand. Bij de akelige zedenzaak in Den Bosch deze week maakte de politie bekend dat er vijf neven werden aangehouden. Hesselink (Forum voor Democratie) deed er direct een tweet uit waarin hij suggereerde dat het daarom duidelijk was dat het hier om allochtone daders ging. Even later bleek dat het autochtone (Nederlandse) neven waren. Dat kan namelijk ook.

Hesselink bood daarvoor zijn excuses aan met de tekst: “Mijn tweet gister over de vreselijke delicten in Den Bosch was te voorbarig. Vaak weet je in dat soort gevallen in welke richting je het moet zoeken, maar in dit geval lag het tot mijn verbazing toch anders. Dat had ik niet moeten doen en daarmee is wat mij betreft de kous af.”

“Tot mijn verbazing”.

Nee mijnheer Hesselink, daarmee blijken uw excuses niet zo oprecht. Sterker nog, in feite verpakt u uw rechtzetting in een herhaling van uw racistische standpunt. Daarmee is uw fout niet hersteld, maar hebt u hem alleen maar versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *