22 nov 2019 – Herstellen

Het is niet leuk om een fout te maken in je communicatie. Mensenwerk betekent echter bij definitie dat er soms fouten gemaakt worden. Geen enkele beroepsgroep kan claimen dat ze foutenvrij opereert, dus ook wij communicatiespecialisten niet.

De vraag is echter hoe je met die fouten omgaat. Deze week verscheen een persbericht dat een schoolvoorbeeld dient te zijn van hoe je na een stomme fout moet handelen. Het bestuur van FC Den Bosch schreef: FC Den Bosch heeft gisteren de plank volledig misgeslagen met haar te snelle statement. Die reactie was een blunder, waarvoor de club haar excuses aanbiedt aan iedereen en in het bijzonder aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

Van jezelf zeggen dat je de plank volledig hebt misgeslagen, het een blunder noemen en excuses aanbieden aan iedereen, zo hoort het. Je kan natuurlijk zeggen: als je een dag eerder een beetje had nagedacht was dit niet nodig geweest. Dat is helemaal waar maar… als dat eenmaal een gepasseerd station is, dan is een tekst als bovenstaande heel goed. Dus na alle hoon voor FC Den Bosch aan het begin van de week, vandaag een verdiende pluim.

Zou Prins Andrew maar zo dapper zijn. Na zijn desastreuze interview duikt hij weg in de anonimiteit, in plaats van zijn blunders toe te geven. Wat is trouwens de Engelse vertaling van “ik heb de plank volledig misgeslagen”? Ik hoef het ook eigenlijk niet te weten, er komt toch niks vanuit Buckingham Palace: daar weten ze immers van de prins geen kwaad.

Eén reactie op “22 nov 2019 – Herstellen”

  1. Otto schreef:

    Heel sterk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *