10 jan 2020 – Oorlog

Hoe vaak hebben we het al gezegd, en weer blijkt het een van de droevigste feiten. Het eerste slachtoffer in elke oorlog is de waarheid. Wat ben ik blij dat ik geen woordvoerder hoef te zijn van een partij in een oorlog. Ik probeer even beide kanten:

Meteen na de luchtaanval, die Iran terecht lanceerde als vergelding voor de onwettige luchtaanval door de VS waarbij generaal Soleimani werd gedood, liet Iran weten dat daarbij 80 Amerikaanse doden waren gevallen.

Meteen na de laffe raketaanval, die Iran lanceerde om het uitschakelen van de levensgevaarlijke terrorist Soleimani te wreken, liet president Trump weten dat alles in orde was en er geen slachtoffers waren.

Ik bedoel maar, het is maar hoe je het ziet. En die 80 doden? We hebben geen idee. Je zou denken dat als er Amerikaanse slachtoffers waren, dat wel uitkomt. Maar hoe zeker weet je dat? Liegen zit een beetje ingebakken in het presidentschap van Trump. En in een oorlog is liegen doorgaans de norm…

Ik zag op een Amerikaanse zender een analyse die refereerde aan de film Wag The Dog, ik heb er een kleine anderhalf jaar geleden al eens over geblogd. En het was ook het eerste waar ik aan dacht. Waarom moest nou opeens die Soleimani dood? Aan het begin van een verkiezingsjaar? Was hij inderdaad een acuut gevaar voor de Verenigde Staten?

Ik zeg het nog maar eens: wat ben ik blij dat ik geen woordvoerder hoef te zijn van een partij in een oorlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *