16 sep 2022 – Jumbo

Jumbo heeft zojuist kennisgenomen van de berichtgeving van het Openbaar Ministerie met een update over haar onderzoek. Uit deze berichtgeving blijkt dat de verhoren op dit moment nog niet zijn afgerond. In het kader van het onderzoek worden ook vragen gesteld aan Frits van Eerd. Gedurende zijn afwezigheid is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo gewaarborgd door het directieteam. Wij doen verder geen mededelingen.

Meer woorden besteedde het supermarktconcern donderdag niet aan het geruchtmakende onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken bij Jumbo topman en mede-eigenaar Van Eerd.

Wat je vaak ziet is dat bedrijven hun communicatie op een laag pitje zetten onder dergelijke omstandigheden. Je neemt gas terug in de openbaarheid. Je zou kunnen denken dat Jumbo dat ook doet, getuige bovenstaande mededeling. Maar niets is minder waar. De advertenties van Jumbo knallen nog net zo vrolijk over het tv-scherm als altijd.

Dat is dapper van het bedrijf, veel ondernemingen zouden ook de reclames hebben stopgezet. Cynisme en spot liggen immers op de loer en die twee kunnen funest zijn voor je reputatie. Op internet gaan er al grappen rond over het nieuwe (wit)wasmiddel van de Jumbo (“Frits”) en ik zag een plaatje van een boodschappentas van de Jumbo vol briefjes van € 50.

Ik ben benieuwd hoe dit afloopt als zou blijken dat Van Eerd inderdaad schuldig is. Hoe zal het bedrijf dan communiceren en adverteren? Alsof er niks aan de hand is, “het gaat immers niet om Jumbo”? Of gaan ze dan toch een toontje lager zingen?

2 reacties op “16 sep 2022 – Jumbo”

  1. Tineke schreef:

    Aan de andere kant blijft er nog steeds mogelijkheid dat hij niet schuldig wordt bevonden. Ik vind het wel moedig om gewoon door te blijven gaan zoals ze gewoon zijn. Nu terugtreden zou ook zo opgevat kunnen worden dat ze rekening houden met een veroordeling. Dat ze hem dus al schuldig verklaren voordat het zover is.
    Lastig verhaal.

  2. Lukas Burgering schreef:

    Daar heb je natuurlijk gelijk in Tineke, vanzelfsprekend kan het zijn dat hij onschuldig is. Maar zolang je dat niet weet, zijn er veel bedrijven die zich héél koest houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *