21 feb 2020 – Draai om de oren

Een Argentijnse hockeyfan vroeg met een spandoek tijdens een wedstrijd Argentinië-Nederland om het shirt van de Nederlandse speler Sander de Wijn. Dat spandoek postte ze ook op Instagram. De vriendin van De Wijn, Renée van Laarhoven is ook een hockey-international. Ze wilde aan haar vriendje iets schrijven over het meisje op Instagram. Beetje dom alleen: ze stuurde het niet aan De Wijn, maar aan de fan in kwestie. Ze schreef dat ze dat Argentijnse meisje maar een dikke trol vond. Het meisje maakte dit bericht direct openbaar en een relletje was geboren.

De hockeybond KNHB stuurde een slappe tweet uit, waarin ze ‘afstand’ namen van het berichtje van Van Laarhoven, en daar lieten ze het bij. De reacties op social media waren niet mals. Alleen maar afstand nemen? vroegen velen zich af. Je moet een veel krachtiger geluid laten horen! Zoals iemand op Twitter zegt: je kunt geen afstand nemen van iemand die onderdeel is van je team. Alleen als je iemand een straf oplegt laat je echt zien dast je de actie van Van Laarhoven onacceptabel vindt.

En toen kwam de internationale hockeyfederatie (FIH). Zij stuurden een voor de Nederlandse bond uiterst pijnlijk bericht dat ze een onderzoek instellen en mogelijk ook sancties gaan opleggen aan Van Laarhoven. Een lelijke draai om de oren voor de KNHB die dat natuurlijk zelf had moeten doen.

En daarmee is het opnieuw bewezen: niet goed communiceren bij een incident leidt onherroepelijk en altijd tot meer schade. Zo worden kleine problemen ongemakkelijk groot.

2 reacties op “21 feb 2020 – Draai om de oren”

  1. Evert schreef:

    Zo is het maar net LB. En dan heeft Sander de Wijn nog aan het Argentijnse meisje gevraagd of zij haar bericht wilde verwijderen omdat dat hem en Renée in een kwaad daglicht stelde. Wat een hufterige brutaliteit van mijnheer De Wijn.

  2. lukas schreef:

    Dat is inderdaad echt bizar, Evert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *